Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Όλα όσα πρέπει να αρνηθούμε ως Έλληνες



Εκείνη τη νύχτα, 5 Νοέμβρη του 1999 ένα αυτοκίνητο διέσχισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους δρόμους της πόλης. Κάποιοι είπαν ότι στο αμάξι δεν υπήρχε οδηγός. Αυτό, κινείτο αυτόνομα και ξαφνικά, έπεσαν από μέσα του πλήθος προκηρύξεων..

Η υπογραφή ήταν: ¨Άνεμος Σωτηρίας από τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ¨

Ίσως το γεγονός να είναι αληθινό, ο Αντώνης Σαμαράκης θα ορκιζόταν πως είναι, ίσως όμως και να μην ισχύει στο ελάχιστο. Ας κρατήσουμε την ουσία και ας προβληματιστούμε από το βιβλίο, ας αφήσουμε τον Άνεμο Σωτηρίας να μας παρασύρει, έναν Άνεμο Σωτηρίας που αρνιέται όλα αυτά τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:

Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάθε μέρα αυτοκτονεί κατά μέσο όρο ένας συμπολίτης μου και το καταγράφω σαν ένα αριθμό, ένα απλό γεγονός......

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Παπούτσι απ’ τον τόπο σου…


 κι ας είναι μπαλωμένο, παρά από άλλη γειτονιά καλοτσαγκαρεμένο

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η άλλη πλευρά της Αθήνας !




Η άλλη πλευρά της Αθήνας ! Ένα όμορφο βίντεο με πλάνα από την πόλη της Αθήνας σε tilt-shift από τον Εμμανουήλ Παπαδόπουλο

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

αντιοξειδωτικες τροφες για παιδια



Πως να “ξεγελάσετε” το παιδί σας και να το “φορτώσετε” με αντιοξειδωτικά

Θα σας συστήσω ότι κάνω εγώ στην κόρη μου, που παρ’ όλο τις δικές μου υγιεινές διατροφικές συνήθειες εκείνη, επιμένει σε όλα τα ανθυγιεινά. Για αυτό κατέφυγα στις εξής πονηρές λύσεις που σας παραθέτω πιο κάτω.

Κεράσια: γλυκά σαν αμαρτία, ευεργετικά σαν φάρμακο


Διαθέτουν τόσα αντιοξειδωτικά, όσα κανένα άλλο φρούτο
Οταν ήμασταν παιδιά, τα κάναμε…σκουλαρίκια. Κόκκινα και λαχταριστά, τα κεράσια συνδυάζουν υψηλή διατροφική αξία και γευστική απόλαυση, είναι άλλωστε τα φρούτα που υπερτερούν σε αντιοξειδωτικά. 

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Δημιουγικη τεχνη με κυκλους


Creative Circle Arts by Ben Heine

22 όμορφα σπίτια από παλιά κοντέινερς


Τα Κοντέινερς είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, ώστε να αντέχουν τα μεγάλα φορτία και να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Υπάρχουν περίπου 17 εκατομμύρια από αυτά σε όλο τον κόσμο σήμερα. Άλλα μεταφέρουν υλικά, άλλα έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ενώ αρκετά έχουν γίνει σπίτια που φιλοξενούν ανθρώπους.

Σεισάχθεια


Στην αρχαία Αθήνα, με την ονομασία σεισάχθεια έμεινε γνωστή η νομοθετική ρύθμιση των χρεών από το Σόλωνα. Με τον νόμο αυτό όλα τα χρέη διαγράφτηκαν, και όλοι οι δούλοι απελευθερώθηκαν.
Πριν την απαγόρευσή της από το Σόλωνα, στην Αθήνα ίσχυε ο θεσμός της υποδούλωσης για χρέη: ένας πολίτης που δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το δανειστή του έχανε την ελευθερία του

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Βασιλικός πολτός: Γιατί ωφελεί την υγεία μας;

Ο Βασιλικός πολτός, αποτελείται κατά το 67% σε νερό, 15.5 % σε πρωτεΐνη, 12.5 % σε σάκχαρα και 4% σε λιπίδια και μεταλλικά άλατα.
Η πρωτεΐνη, παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς αναλογίες. Τα σάκχαρα αποτελούνται κυρίως από φρουκτόζη και γλυκόζη σε σχετικά σταθερή αναλογία, όμοια με του μελιού. Η αναλογία λιπιδίων, είναι ένα σπουδαίο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του βασιλικού πολτού. Τα λιπίδια αποτελούνται κυρίως από λιπαρά οξέα σε ασυνήθιστη και σπάνια δομή, κυριότερο το υδροξυτρανσδεκενοικό οξύ που έχει αντιβακτηριδιακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Πέντε συμβουλές για βαθύ ύπνο


Παλαιότερα καλό ύπνο έκαναν μόνο αυτοί που είχαν ήσυχη τη συνείδησή τους. Σήμερα ούτε αυτοί. Οι περισσότεροι στριφογυρνάμε κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας και το πρωί ξυπνάμε με το ζόρι, συχνά νιώθοντας κουρασμένοι. 
Όμως ο κακός ή ελλιπής ύπνος ξέρουμε ότι αποδυναμώνει το μυαλό και το σώμα και οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας.


Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μπορεις να βοηθησεις


Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.


http://www.boroume.gr/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture