Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Τρεις στους τέσσερις εισακτέοι σε ΤΕΙ και ΑΕΙ

Οι τρεις στους τέσσερις υποψηφίους των Γενικών Λυκείων μπορούν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ φέτος, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, για τους συνολικά 92.882 υποψηφίους Γενικού Λυκείου διατίθενται 69.643 θέσεις στα ΑΕΙ, δηλαδή μπορεί να εισαχθεί το 75% των υποψηφίων.

Ωστόσο, για να καλυφθούν και οι 69.643 θέσεις πρέπει ανάλογος αριθμός υποψηφίων να ξεπεράσει το βαθμολογικό όριο του 10, ανατρέποντας τα έως τώρα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν το 1/3 των υποψηφίων λαμβάνει γενικό βαθμό πρόσβασης κάτω από το 10.

Πιο πιθανό θεωρείται να καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις στα ΑΕΙ από τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, επειδή θα καταργηθεί η βαθμολογική βάση.

Ήδη, μετά την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, η ηγεσία του υπουργείου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργήσει τη βάση του 10 αμέσως μετά το Πάσχα.

Συνολικά, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 14 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 123.000 υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) διεκδικώντας μία από τις 88.165 θέσεις στα ΑΕΙ, τις στρατιωτικές, τις τουριστικές, και αστυνομικές σχολές καθώς και τις σχολές της Πυροσβεστικής.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture