Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Φωτοβολταικά και σε χαρτοφύλακες από το ΑΠΘ

Ένα νέο προϊόν δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με μεγάλη γερμανική εταιρεία, το οποίο ήδη πωλείται στην Ευρώπη και μέσω διαδικτύου.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», χαρτοφύλακες και θήκες ηλεκτρονικών υπολογιστών με ενσωματωμένα φωτοβολταικά στην επιφάνεια τους, προσφέρουν φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών, που μεταφέρουν στη διάρκεια της ημέρας.
Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, Στέργιος Λογοθετίδης δήλωσε ότι  «τα οργανικά εκτυπωμένα ηλεκτρονικά υλικά αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας.
Επίσης αποτελούν μια επαναστατική τεχνολογική δραστηριότητα, με απεριόριστες εφαρμογές και με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές, που αναμένεται να φθάσουν τα 9 δισ. ευρώ μέχρι το 2012».
Με τη μέθοδο της εκτύπωσης των αγώγιμων οργανικών υλικών σε πλαστικές μεμβράνες εξασφαλίζεται η μεταφορά όλης της τεχνογνωσίας με μικρό κόστος.
Τα εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά ενσωματωμένα στο ύφασμα της τσάντας , φορτίζουν ανέξοδα τις ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρονται σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture