Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ανέκδοτο!!!!!!!!

Δύο ανέκδοτα από σχόλια σε ένα άρθρο του antinews.gr
Πολύ καλά!!!!!!!!!!!!!!
Σε διεθνή διαγωνισμού ήταν ένας γερμανός, ένας γάλλος κι ένας έλληνας.
κι οι τρείς θα έπρεπε να φαν ένα σάντουιτς, να πλύνουν ένα ζευγάρι κάλτσες και να πη…ξουν τις γυναίκες τους. και θα έπρεπε να εξηγήσουν μετά τη σειρά με την οποία έκαναν τα παραπάνω.

πάει πρώτος ο γάλλος, πη..ει πρώτα τη γυναίκα του, τρώει το σάντουιτς και στο τέλος πλένει τις κάλτσες. Στην ερώτηση γιατί με αυτή τη σειρά, ο γάλλος είπε! Α! εμείς στη Γαλλία έχουμε πρώτα τη διασκέδαση, μετά το φαγητό και στο τέλος τη δουλειά.

πάει δεύτερος ο γερμανός. Πλένει στις κάλτσες, τρώει το σάντουιτς και στο τέλος πη…ει τη γυναίκα του. Α! είπε, εμείς στη Γερμανία έχουμε πρώτα τη δουλειά, μετά το φαγητό και στο τέλος τη διασκέδαση.

πάει κι ο έλληνας. βάζει τη γυναίκα του να πλύνει τις κάλτσες κι ενώ αυτή πλένει την πη…ει τρώγοντας το σάντουιτς. Εκπληκτοι οι κριτές τον ρωτάν γιατί το έκανε έτσι.

Κοιτάξτε κύριοι! στην Ελλάδα, αν δε γα…σεις τον εργάτη, ψωμί δεν έχει!
..........................................................................



Ο μικρός Κωστάκης πάει στο δημοτικό.Μια μέρα, στην τάξη, η δασκάλα εξηγεί στα παιδιά τι είναι η κοινωνία αλλά ο Κωστάκης δεν κατάλαβε και πολύ καλά.
Το μεσημέρι στο σπίτι, την ώρα του φαγητού,ο Κωστάκης ρωτάει το μπαμπά του:”Μπαμπά τί είναι η κοινωνία;”
Αφού το σκέφτετε για λίγο ο μπαμπάς του απαντάει: ” Κωστάκη παιδί μου θα σου εξηγήσω τι είναι η κοινωνία με ένα παράδειγμα.Η οικογένεια μας είναι μία μικρή κοινωνία.Η μαμά σου που κάνει το κουμάντο στο σπίτι είναι το πολίτευμα.Εγώ που φέρνω τα λεφτά στο σπίτι είμαι το κεφάλαιο.Η μικρή σου αδελφή,στο καρότσι, είναι το μέλλον.Εσύ που πηγαίνεις σχολείο είσαι η παιδεία και η υπηρέτρια είναι η εργατική τάξη.
Ο Κωστάκης,όμως, εξακολουθούσε να μην καταλαβαίνει τί είναι η κοινωνία.
Κάποια ώρα μες τη νύχτα την ώρα που όλοι η οικογένεια κοιμόταν το μωρό ξυπνάει και αρχίζει να κλαίει αλλά κανείς δεν έρχεται να δει τι συμβαίνει.Αφού έχει περάσει κανα τέταρτο και δεν έχει εμφανιστεί κανείς,ο Κωστάκης που κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την αδερφή του αποφασίζει να πάει να φωνάξει κάποιον μεγαλύτερο για να περιποιηθεί το μωρό που έκλαιγε ασταμάτητα.Πάει στην κρεββατοκάμαρα και βλέπει τη μαμά του να κοιμάται αλλά το μπαμπά να λείπει.Πηγαίνει τότε στην κουζίνα και όταν ανοίγει την πόρτα βλέπει το μπαμπά του να “τακτοποιεί” την υπηρέτρια.Αφού στέκεται για λίγο απορημένος αναφωνεί με ικανοποίηση: ” Τώρα κατάλαβα τι είναι η κοινωνία.Ενώ το πολίτευμα κοιμάται το κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη.Και ενώ η παιδεία ξαγρυπνά το μέλλον το έχουνε χεσμένο”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture