Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυριότερες θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου


Πώς και γιατί κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι; Ήταν ο μπιν Λάντεν πίσω από τις επιθέσεις ή ήταν απλώς ένα κόλπο των ΗΠΑ;
Δέκα  χρόνια συμπληρώθηκαν από την 11/9/2001 και οι πραγματικοί ένοχοι των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή ασφάλειας του  πλανήτη,  είναι ακόμη "άγνωστοι"






Διάφορες αιρετικές απόψεις άρχισαν να κυκλοφορούν αμέσως μετά τις επιθέσεις. Αυτό που όμως αποτελεί έκπληξη είναι ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν Αμερικάνοι  πολίτες που  αμφισβητούν τις επίσημες εξηγήσεις για την 11/9.
 
Το κίνημα , διότι για κίνημα πρόκειται, των αμφισβητιών στην Αμερική,  αποτελείται από τους λεγόμενους "truthers".
Πολλοί έχουν γίνει "truthers",  κυρίως μετά το δημοφιλές ντοκιμαντέρ του 2005 Loose Change, που υποστήριζε πως τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προκαλέσουν την κατάρρευση των δίδυμων πύργων όπως αυτή έγινε  και πως η πλήρης απουσία συντριμμιών τόσο στο Πεντάγωνο όσο και στο χωράφι της Πενσιλβάνια (πτήση 93) δεν συμβαδίζουν με πρόσκρουση ή συντριβή μεγάλου εμπορικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με αυτούς  η 11η Σεπτέμβρη ήταν η πραγματική όψη του τρόμου. Παρουσιάζοντας το σενάριο τους, άγγιξαν πολλά "αναπάντητα ερωτήματα" τα οποία, για το κίνημα "Truth", αποτελούν την ουσία για την κριτική της λεγόμενης "Επίσημης Ιστορίας". Για παράδειγμα:
 
1) Πώς, αφού κανένα κτίριο δεν έχει ποτέ καταρρεύσει από φωτιά, έπεσαν 3 τεράστια οικοδομήματα εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου 7, το οποίο σημειωτέον δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο;
2) Γιατί, εάν η φωτιά από τους υδρογονάνθρακες φτάνει στο ανώτερο σημείο στους 1.800 βαθμούς Φαρενάιτ και το ατσάλι λιώνει στους 2.700, οι Πύργοι αποδυναμώθηκαν όσο χρειαζόταν ώστε να πέσουν, σε τόσο σύντομο χρόνο – μόνο 56 λεπτά στην περίπτωση του Νότιου Πύργου;
3) Γιατί, εάν η σύγκρουση κατέστρεψε τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, το FBI μπόρεσε να βρει σε άριστη κατάσταση το διαβατήριο του Σατάμ Αλ Σουκάμι, ενός από τους υποτιθέμενους αεροπειρατές της πτήσης 11 της εταιρείας Αmerican Airlines;
4) Πώς μπορούσαν να επιτρέψουν, μια ώρα μετά τη σύγκρουση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένα προφανώς εχθρικό αεροπλάνο να συντριβεί πάνω στο Πεντάγωνο;
5) Γιατί ήταν τόσο σημαντικό, όπως είπε ο δήμαρχος Ρούντολφ Τζουλιανι, να καθαριστούν τα συντρίμμια πριν βρεθούν όλα τα πτώματα;
6) Ποιος θα απαντήσει σχετικά με τη πορεία των μετοχών των αερογραμμών American και United τις μέρες πριν τις επιθέσεις; Υπήρχαν τόσα πολλά ερωτήματα. Αλλά όταν επρόκειτο για το μεγάλο "γιατί" της 11ης Σεπτέμβρη, υπήρχε η μόνη κλασική ερώτηση: "Ποιος επωφελείται;"
Oι εναλλακτικές θεωρίες για το τι συνέβη

Επιχείρηση Northwoods.. Η αρχή
Το 1962, το Πεντάγωνο, πρότεινε πιθανές δικαιολογίες για έναν πόλεμο κατά της Κούβας, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδέας η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το σενάριο προέβλεπε η CIA να ανατινάξει ένα αμερικανικό επιβατικό αεροπλάνο προκειμένου να το παρουσιάσει έτσι, ώστε να φαίνεται ότι το κατέρριψε το καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο.
Οι θεωρητικοί βλέπουν αυτήν την πρόταση ως ένδειξη ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε σχεδιάσει ψεύτικες αεροπορικές καταστροφές σαν πρόσχημα για στρατιωτική δράση.
Σχέδιο για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα
Ως ένδειξη για τα κίνητρα που κρύβονταν πίσω από μια σχεδιασμένη από την κυβέρνηση 11η Σεπτέμβρη, οι σκεπτικιστές δείχνουν ένα κείμενο 28 λέξεων σε μια αναφορά του νεοσυντηρητικού Think Tank PNAC (σχέδιο για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα) που προωθεί την αμερικανική ηγεμονία το Σεπτέμβρη 2000.
To κείμενο, γράφτηκε από τύπους που σχεδίασαν τον πόλεμο στο Ιράκ, όπως ο υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς : "Η διαδικασία μετατροπής, ακόμα και εάν προκαλέσει επαναστατική αλλαγή, είναι πιθανόν να είναι μακροχρόνια, πέραν από κάποιο καταστρεπτικό και καταλυτικό γεγονός -όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ".
Ο Μπους και οι φίλοι του, συνεχίζει το επιχείρημα, αναζητούσαν αυτό το συμβάν, και το βρήκαν την 11η Σεπτέμβρη.
Προτέρα Ειδοποίηση
Οι θεωρητικοί καταδεικνύουν την απόφαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Τζον Ασκροφτ, να σταματήσει τις πτήσεις εμπορικών και επιβατικών αεροπλάνων το καλοκαίρι του 2001, καθώς και μια αναφορά της εφημερίδας San Francisco Chronicle, που έλεγε ότι ο δήμαρχος Ουίλι Μπράουν έλαβε προειδοποίηση για την 11η Σεπτέμβρη, ως ενδείξεις, ότι κάποιοι αξιωματούχοι είχαν προτέρα γνώση για την επίθεση.
Πολεμικά Παιχνίδια
Τα μέλη του Κινήματος "Truth", τα οποία πιστεύουν ότι ο στρατός είχε "εξουδετερωθεί" ή είχε λάβει διαταγές να «αποχωρήσει» την 11η Σεπτέμβρη, θεωρούν πολύ ύποπτο το ότι οι μονάδες αεράμυνας υποτίθεται ότι θα έπαιζαν το πολεμικό παιχνίδι Vigilant Guardian, μια προσομοίωση μιας ρωσικής βομβαρδιστικής επίθεσης, ενώ παράλληλα έλεγχαν τις ρωσικές ασκήσεις στον Αρκτικό.
Το Πεντάγωνο
Η τρύπα που έγινε στο Πεντάγωνο ήταν πολύ μικρή για να έχει προκληθεί από ένα αεροπλάνο 757, και πολύ βαθιά για να έχει προκληθεί από οτιδήποτε παρά από έναν πύραυλο Κρουζ. Επισημαίνουν επίσης την απουσία ουσιαστικών συντριμμιών και σημαδιών κοντά στο κτίριο. Η έλλειψη επιτήρησης της επίθεσης προκαλεί επιπλέον υποψίες.
Οι Δίδυμοι Πύργοι
Στις αρχές, οι σκεπτικιστές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το πώς δύο 110 ορόφων με ατσάλινα πλαίσια ουρανοξύστες χτισμένοι έτσι ώστε να αντέχουν την επίδραση από αεροπλάνο, όχι μόνο κατέρρευσαν, αλλά κατέρρευσαν τόσο ξαφνικά, ολοκληρωτικά, και καθώς φαίνεται αμέσως, πιθανότατα για πρώτη φορά στην Ιστορία.
Πρότειναν ότι τα κτίρια κατέρρευσαν με ελεγχόμενες εκρήξεις, μια θεωρία, η οποία είχε κερδίσει έδαφος τα προηγούμενα 4 χρόνια. Η επίσημη εξήγηση άλλαξε - στην αρχή κατηγορούσε αντιστηρίγματα των ορόφων που είχαν σχήμα τηγανίτας, έπειτα τις στραβές ατσάλινες κολόνες που μετέφεραν το κέντρο βάρους εκεί που δεν μπορούσε να κρατηθεί- και ποτέ δεν έδωσαν την ακριβή σειρά ολόκληρης της κατάρρευσης.


Οι εναλλακτικοί θεωρητικοί δίνουν έμφαση, ως ενδείξεις, ότι το κτίριο πρέπει να καταστράφηκε από εκρηκτικά, στους θορύβους και στις αναφορές των μαρτύρων κατά τη διάρκεια των εκρήξεων, στα μικρά σύννεφα καπνού, στα ατσάλινα δοκάρια που εκσφενδονίστηκαν προς τα έξω, στην ταχύτατη κατάρρευση της υπερκατασκευής και ακόμη και στην πυροκλαστική ροή της σκόνης.
Κάποιοι θεωρητικοί πιστεύουν επίσης ότι το αεροσκάφος που χτύπησε τα κτίρια κουβαλούσε στο κάτω τμήμα του εκτοξευτήρες και μπορεί να εξαπέλυσε πυραύλους οι οποίοι ευθύνονταν για τη λαμπρή αστραπή που συνέβη πριν τις συγκρούσεις. Άλλοι ισχυρίζονται ότι τα αεροσκάφη ελέγχονταν από απόσταση και ήταν στρατιωτικά αεροσκάφη ή δεν υπήρχαν καν.
Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 7
Το κτίριο αυτό -το τελευταίο που έπεσε την 11η Σεπτέμβρη- αποτελεί το κλειδί για όλες τις θεωρίες ελεγχόμενης κατάρρευσης.
Η ξαφνική πτώση του στα ίδια του τα θεμέλια, και η αναφορά, στην τηλεόραση, του Λάρι Σίλβερστιν, ιδιοκτήτη του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, στο ότι είπαν στην Πυροσβεστική να το "ρίξουν", θεωρούνται ενδείξεις ότι το ΠΚΕ 7 προοριζόταν για να πέσει.
Εν τω μεταξύ, μια πειστική εξήγηση δεν έχει ακριβώς έρθει: η FEMA (Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση Καταστροφών) πόνταρε στο να βρει γιατί το κτίριο 7, το οποίο δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο, κατέρρευσε, η NIST ανέβαλλε αρκετές φορές την ετυμηγορία της.
Η υπόθεση είναι ότι το κτίριο καταστράφηκε προκειμένου να καλυφθούν οικονομικά εγκλήματα ή να καταστραφούν οι μηχανισμοί του "θανάτου" των Δίδυμων Πύργων: πίνακες ελέγχου για τις υποτιθέμενες κατηγορίες καταστροφής ή κονσόλες ασυρμάτου ελέγχου για να καθοδηγούν τα αεροσκάφη στους στόχους.
Πτήση 93
Το μυστήριο σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης 93 της εταιρείας United Airlines έχει μπερδέψει τους ερευνητές και την κοινή γνώμη.
Η επίσημη τοποθέτηση είναι ότι επιβάτες εξεγέρθηκαν ηρωικά, και όταν κατάλαβαν τι θα γινόταν, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σταματήσουν τους τρομοκράτες.
Οι εναλλακτικοί θεωρητικοί θέτουν διάφορα ερωτήματα. Υποδεικνύοντας αναφορές του Τύπου σχετικές με την 11η Σεπτέμβρη, πολλοί υποπτεύονται ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πραγματικότητα στο Κλίβελαντ.
Άλλοι πιστεύουν ότι το αεροσκάφος, που εικάζεται ότι είχε στόχο τον Λευκό Οίκο ή κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο, καταρρίφθηκε από αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος.
Η "ελεγχόμενη κατεδάφιση"
Μια νέα ανάλυση της κατάρρευσης των κτιρίων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου έρχεται να αμφισβητήσει τις θεωρίες συνωμοσίας των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η μελέτη ενός μηχανικού του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η κατάρρευση των δίδυμων πύργων, ήταν μοιραίο να είναι γρήγορη και ολοκληρωτική.
 
Μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την κατάρρευση των δύο κτιρίων αναφέρει ότι η ολοκληρωτική τους κατάρρευση οφείλεται σε "ελεγχόμενη κατεδάφιση". Τα νέα στοιχεία όμως δείχνουν ότι ενδεχομένως δε συνέβη κάτι τέτοιο στα δύο κτίρια.
Μετά την ανάλυση των τηλεοπτικών εικόνων της κατάρρευσης, πολλοί μηχανικοί υποστήριξαν την ιδέα της "προοδευτικής κατάρρευσης" για να εξηγήσουν γιατί οι πύργοι κατέρρευσαν ολοκληρωτικά εκείνη την ημέρα και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο, όπου ο ένας όροφος πλάκωνε τον από κάτω.
Ο Δρ. Κιθ Σέφεν θέλησε να ελέγξει με μαθηματικούς όρους την ορθότητα αυτής της αλυσιδωτής αντίδρασης.
Προηγούμενες μελέτες εστίασαν στα αρχικά στάδια της κατάρρευσης, αναφέροντας ότι υπήρξε μια αρχική, τοπική κατάρρευση στα σημεία που προσέκρουσαν τα αεροπλάνα, η οποία στη συνέχεια συμπαρέσυρε τα δύο οικοδομήματα.
Με άλλα λόγια, τα κατεστραμμένα μέρη των πύργων ήταν καταδικασμένα να καταρρεύσουν, δεν ήταν όμως σαφές γιατί οι όροφοι που δεν είχαν υποστεί ζημιά δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την ολοκληρωτική κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture