Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Η Κέρκυρα είναι το όνειρο του Βρετανού συνταξιούχουΠερισσότεροι από ένας στους τρεις πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί να ζήσει στο εξωτερικό μετά τα 55 του και επιλέγει τον νέο τόπο διαμονής του με κριτήρια το κόστος ζωής, τον καιρό, τις τιμές των ακινήτων και τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά αν παρατηρήσει κανείς ότι το 1981 έφυγαν για το εξωτερικό 252.000 Βρετανοί συνταξιούχοι, το 1991 ο αριθμός αυτός είχε διπλασιαστεί (594.000) και το 2006 έφτασε τον αριθμό ρεκόρ του 1.000.000.

Σε μία προσπάθεια να αξιολογήσει τις πόλεις που επιλέγουν σήμερα οι Βρετανοί ως ιδανικό μέρος για τα γηρατειά τους η εφημερίδα Telegraph κατατάσσει την Κέρκυρα ως Νο14 ονειρεμένο προορισμό υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ότι οι τιμές θα είναι χαμηλές λόγω της οικονομικής κρίσης. «Οι τιμές έχουν παραμείνει υψηλές παρά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η ελληνική ηπειρωτική χώρα», επισημαίνεται στο σχόλιο το οποίο συνοδεύεται από δήλωση της Αγγλίδας Έμα Γουντ, η οποία έχει κάνει ήδη το όνειρό της πραγματικότητα: «Η ύφεση δεν έφτασε ποτέ εδώ. Τα αγγλικά είναι ευρέως διαδεδομένη γλώσσα εδώ και υπάρχουν πολλές αεροπορικές πτήσεις για τη Βρετανία όλο τον χρόνο».Το δικό μας όνειρο πάλι, είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε σε ηλικία σύνταξης και να υπάρχει σύνταξη!
πηγη.http://greekstars.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture