Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείς έστω μία φορά στη ζωή σου


Σίγουρα η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές. Εκτός όμως από τις παραλίες της και τις φυσικά τοπία της, καλό είναι να έχουμε μία επαφή με τον πολιτισμό που ανέθρεψε γενιές και γενιές, που μας κληροδότησαν οι παλαιότεροι για να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 
Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένας "πυρήνας πολιτισμού", που συγκεντρώνει μέσα του όλους τους επιμέρους πολιτισμούς που άνθισαν στον ελληνικό χώρο. Με ιστορία 120 χρόνων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα σε κάνει να νιώσεις δέος μπροστά στα επιτεύγματα της ανθρωπότητας εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Διεύθυνση: Τοσίτσα 1, Αθήνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
 
Εξίσου σημαντικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης με τους "Θησαυρούς της Βεργίνας του", ενώ το2001 το ίδιο το μουσείο κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Διεύθυνση: Μ. Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη
Παρθενώνας και Νέο Μουσείο Ακρόπολης
Γενικότερα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης είναι ένας προορισμός ζωής για Έλληνες αλλά και ξένους.
 
Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν κάθε χρόνο στην Ακρόπολη για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης.
 
Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχει λάβει άπειρους επαίνους και βραβεία για την αισθητική του, την κομψότητά του καθώς και για τις γνώσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του.
Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 2, Αθήνα
Ακρωτήρι Θήρας
 
Μετά από 7 χρόνια το Ακρωτήρι Θήρας υποδέχθηκε και πάλι το κοινό. Ο αρχαιολογικός χώρος παρέμενε κλειστός από τοΣεπτέμβριο του 2005 μετά την κατάρρευση τμήματος του στεγάστρου που είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο.
Βεργίνα - Πέλλα
 
Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας με τους μεγαλοπρεπείς τάφους είναι ένα υποβλητικό θέαμα. Από την άλλη η αρχαία Πέλλα σου δίνει τη δυνατότητα να φανταστείς τη ζωή των αρχαίωνΜακεδόνων.
 
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας
 
Περισσότερα από 25.000 εκθέματα με μοναδικές συλλογές εικόνων, γλυπτών, μικροτεχνίας, τοιχογραφιών, κεραμικών, υφασμάτων, χειρογράφων αλλά και αντιγράφων από τον 3ο αιώνα μέχρι τον σύγχρονο φιλοξενούνται στο Βυζαντινό μουσείο της Αθήνας.
Διεύθυνση: Bασ. Σοφίας 22, Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
 
Από τα πιο γνωστά μουσεία της Αθήνας με αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της Ελληνικής ιστορίας και τέχνης.
Διεύθυνση: Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
 
Με άπειρα είδη από την πανίδα και την χλωρίδα, το μουσείο σου προσφέρει ένα διασκεδαστικό και άκρως επιμορφωτικό μάθημα φυσικής ιστορίας.
Διεύθυνση: Οθωνος 100 & Λεβίδου 13, Κηφισιά, Αθήνα
Κνωσός - Φαιστός
 
Θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τις υπέροχες τοιχογραφίες των μινωικών ανακτόρων καθώς και τα τεράστια πυθάρια στους αποθηκευτικούς χώρους.
 
Δελφοί
 
Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο να επισκεφτείς οπωσδήποτε και το αντίστοιχο μουσείο, όπου φιλοξενείται και ο περίφημος "Ηνίοχος των Δελφών." Και προσοχή στους χρησμούς του Μαντείου!
Μυκήνες
 
Τα Κυκλώπεια Τείχη και η Πύλη των Λεόντων θα σου φανερώσουν μυστικά για τη ζωή των Ατρειδών.
Εθνική Πινακοθήκη
 
Ειδικεύεται σε δύο τομείς, την αναγεννησιακή ζωγραφική και την προβολή της Ελληνικής Ζωγραφικής κατά τους αιώνες. Δείτε καιεδώ.
Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 1 & Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα
Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου
 
Εκτός από την αρχαία ιστορία, συγκίνηση και δέος προκαλεί και η σύγχρονη. Στο πολεμικό μουσείο του Καλπακίου, λίγο έξω από ταΙωάννινα, υπάρχουν εκθέματα που αφορούν την ηρωική αντίσταση του Ελληνικού λαού στην επίθεση των Ιταλικών στρατευμάτων στον πόλεμο του 1940-41.
Επίδαυρος
 
Το θέατρο της Επιδαύρου δεσπόζει στο νομό Αργολίδας, χτισμένο από το 340 π. Χ. Το ιδανικότερο είναι να συνδυάσεις την επίσκεψη σου με το φεστιβάλ που διενεργείται εδώ και πολλά χρόνια.
Σούνιο
Μπορείς να συνδυάσεις την υπέροχη θέα, με έναν μαγευτικό ναό δίπλα στη θάλασσα. Ο υδάτινος Θεός Ποσειδώνας σε καλεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture