Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

2012: Τέλος του Κόσμου ή Μία Νέα Αρχή

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑ;Ο Κώδικας της Δρέσδης (Dresden Codex) που μεταφράστηκε το 1880 αναφέρει ως αφετηρία της τωρινής μας εποχής (κάθε εποχή διαρκεί περίπου 5.125 χρόνια) τον Αύγουστο του 3114 π.Χ., τη στιγμή δηλαδή που δημιουργήθηκε ο κόσμος, και σαν τέλμα τον Δεκέμβριο του 2012...


Παρατήρηση: Ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε τότε! Συνεπώς η έννοια της Εποχής δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την Ιουδοχριστιανική αντίληψη περί πλάσης, αλλά περισσότερο με την θεωρία περί Αιωνικής (Αeonics).• Το 1966, ο ανθρωπολόγος Michael D. Coe στο βιβλίο του The Maya υποστήριξε πως οι Μάγια υπονοούσαν τον ερχομό του Αρμαγεδδών στο τέλος της εποχής μας, δηλαδή το 2012.
 
Παρατήρηση: Μονάχα 2 ανάγλυφα έχουν σωθεί που να μιλάνε για το τι μπορεί να συμβεί στο τέλος της εποχής μας.
1) Αυτή που βρέθηκε στο Tortuguero αναφέρει πως τον Δεκέμβρη του 2012, όλα θα γίνουν μαύρα και ο Bolon Yookte’ K’uh (θεός του πολέμου;) θα κατέλθει στον κόσμο μας.2) Στα ερείπια του Palenque μια διαφορετική επιγραφή εξιστορεί εντελώς διαφορετικά γεγονότα που είναι να συμβούν 4 χιλιάδες χρόνια μετά το 2012.Συμπέρασμα: Πολύ απλά οι Μάγια δεν είχαν ενιαίο σύστημα πεποιθήσεων καθώς κάθε πολιτεία χρησιμοποιούσε τις δικές της ημερολογιακές παραλλαγές όπως και είχε τις δικές της θρησκευτικές θεωρήσεις.

 
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012;
• Το 1987 ο Jose Arquelles θα εκδώσει το The Mayan Factor όπου θα παρουσιάσει την εσχατολογική version του ημερολογίου των Μάγια, για το 2012.
• Το 1993 τα αδέρφια Terence και Dennis McKenna, θα επανεκδώσουν την ανθρωπολογική τους μελέτη The Invisible Landscape όπου εξιστορούν πως μέσω ενός ψυχεδελικού υγρού των σαμάνων του Αμαζονίου, ήρθαν σε επαφή με μια οντότητα που τους αποκάλυψε πως ο ρυθμός των αλλαγών στον κόσμο θα αγγίξει το ζενίθ του ακριβώς το 2012, οπότε και ο χρόνος θα έρθει σ’ ένα τέλος!Τη γνώση που αποκόμισαν από την επαφή αυτή τη δημοσίευσαν αρχικά το 1975, το βιβλίο του 1993 όμως, είναι εμπλουτισμένο από τα δεδομένα του Arquelles.
• Στο ίδιο βιβλίο θα παρουσιαστεί η νουμερολογική φόρμουλα Timewave Zero, ένα πολύπλοκο υπολογιστικό πρόγραμμα που παρουσιάζει διακυμάνσεις μιας κυματοειδούς καμπύλης. Οι αυξομειώσεις αυτές σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας.
Παρατήρηση: Η εναλλαγές στην πορεία της καμπύλης δεν καθορίζουν την ποιότητα των γεγονότων ούτε και την γεωγραφική τους θέση!Επίσης, οι πρώτοι υπολογισμοί έδειξαν πως κάτι συμβαίνει στις 22/12/2012, ο McKenna όμως άλλαξε τους αριθμούς ώστε το αποτέλεσμα να συμβαδίζει με τους πίνακες που δημοσιεύτηκαν στην 4η έκδοση του βιβλίου The Ancient Maya του Sylvanus Morley (αρχι. 1946 – επανεκδ. 1983): δηλαδή 21/12/2012.
Συνεπώς, το πρόγραμμα του McKenna «λειτουργεί» αν το τροφοδοτήσεις με τα κατάλληλα δεδομένα και αναζητάς να βρεις αυτό που έχεις προκαθορίσει!

• Ο συνδυασμός αυτός εθνολογίας, αρχαιολογίας και νουμερολογίας προκάλεσε ένα κύμα ενθουσιασμού σε εναλλακτικούς συγγραφείς που την δεκαετία του 1990 κυκλοφόρησαν αμφιβόλου ποιότητας βιβλία, εκλαϊκεύοντας περισσότερο και διαδίδοντας ταυτόχρονα κάθε εσχατολογική ή μεταφυσική προέκταση για το 2012. Γιατί τότε; Επειδή ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος βρισκόταν υπό την επήρεια του Συνδρόμου της Χιλιετίας.

 
ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ;
• Η αναμονή αυτή οφείλεται όχι στην συγκέντρωση αντικειμενικών δεδομένων, αλλά στην νεώτερη υποκειμενική μας αντίληψη για την ροή της ιστορίας.
• Αντίθετα με την αρχαία αντίληψη περί χρόνου, πως δηλαδή όλα επαναλαμβάνονται σύμφωνα με την διαδοχή των τεσσάρων εποχών, η κυκλική ερμηνεία της ιστορίας παραχώρησε την σκυτάλη στην τελεολογική που ο κύριος εισηγητής της στην κουλτούρα του Δυτικού πολιτισμού είναι ο Χριστιανισμός.
Έτσι, ο χρόνος απόκτά αρχή, μέση και τέλος. Όλα συμβαίνουν με βάση το σχέδιο του Θεού και όλο αποσκοπούν στην ολοκλήρωση της βούλησης Του.

• Σε όλη την διάρκεια λοιπόν της μ.Χ. ιστορίας, υπήρξαν δεκάδες τα παραδείγματα από προφητείες που έφερναν τον κόσμο λίγο πιο κοντά στην στερνή του ώρα.
• Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να τελειώσει ο κόσμος;1) Ο τερματισμός της ιστορίας παρουσιάζεται από τους προφήτες ως μια μεταβολή αποκατάστασης και δικαιοσύνης – λεπτομέρεια σημαντική για ταξικές κοινωνίες όπου πλήττονται από ποικίλες μορφές ανισότητας.2) Αυτός που γνωρίζει τα μελλούμενα, αποκτά υπεροχή, μπορεί να ασκεί έλεγχο στις συνειδήσεις των άλλων3) Εφόσον ο χρόνος τελειώνει όπως ακριβώς έχει προβλεφτεί, τα πάντα αποκτούν νόημα, η ζωή παύει να είναι χαοτική και η ανθρώπινη υπόσταση αποδεικνύετε σημαντική αφού ο ίδιος ο Πλάστης του Σύμπαντος δέχεται να ασχοληθεί με την ταπεινή φύση των θνητών – Η εσχατολογική αντίληψη είναι γεωκεντρική και ναρκισσιστικά εγωκεντρική.
 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟ 2012;
• Κατά διαστήματα εμφανίζονται διάφορες φωνές από συγγραφείς που μέσω παράδοξων υπολογισμών συμπεραίνουν το επερχόμενο τέλος το 2012, μέντιουμ που μέσω channeling συνομιλούν με εξωγήινα πνεύματα άλλων διαστάσεων μεταφέροντας την είδηση της αλλαγής, αμφιλεγόμενοι επιστήμονες προωθούν περίκομψες κοσμολογικές θεωρίες κ.ο.κ Ας επικεντρωθούμε όμως σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που έγινε γνωστό πολύ πρόσφατα …
Η Χαμένη Προφητεία του Νοστράδαμου:Τον Οκτώβριο του 2007 το History Channel πρόβαλε το ντοκιμαντέρ The Lost Book of Nostradamus. Η εκπομπή εξιστορούσε την ιστορία μιας Ιταλίδας δημοσιογράφου, της Enza Massa, που το 1982 ανακάλυψε τυχαία στην Κεντρική Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα χειρόγραφο του 1629 με τίτλο Nostradamus Vatinicia Code.

Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε στο κοινό το περιεχόμενο του βιβλίου με τις 80 εικόνες, τονίζοντας την ύπαρξη 7 εικόνων, με τις οποίες τελειώνει και το έργο.Γιατί αυτές οι 7 τελευταίες ζωγραφιές είναι τόσο σημαντικές; … Λίγα χρόνια αργότερα, στις αρχές Ιανουαρίου 2009, το History Channel πρόβαλε ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ, με τίτλο Nostradamus: 2012 στο οποίο «ειδικοί» υποστήριζαν πως στο βιβλίο υπάρχουν κωδικοποιημένα οι προφητείες του Γάλλου γιατρού που αναφέρονται ρητά στις καταστροφές που είναι να συμβούν το 2012.

Παρατήρηση: Μέχρι σήμερα, κανένας δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τον δημιουργό αυτού του βιβλίου που ασφαλώς δεν μπορεί να είναι ο Νοστράδαμος, αφού όχι μόνο κανένα έργο του δεν συνοδευόταν από εικόνες, αλλά το πιο σημαντικό, είχε πεθάνει το 1566, δηλαδή 63 χρόνια προτού εμφανιστεί το βιβλίο!Παρ’ όλα αυτά, οι δημιουργοί τού ντοκιμαντέρ αποφάσισαν πως το βιβλίο ανήκε στον Νοστράδαμο…Η δεύτερη μεγάλη αυθαιρεσία εντοπίζεται στις ερμηνείες της εικονογράφησης: οι «ειδικοί» προσκεκλημένοι εξηγούν πως τα αστρολογικά σύμβολα στις τελευταίες 7 εικόνες είναι κωδικοποιημένες αναφορές στα κατακλυσμικά συμβάντα του 2012.

Οι «αναλύσεις» τους όμως ήταν επιλεκτικές και δεν υποστηρίζονταν από κανένα επεξηγηματικό κείμενο. Οι ίδιοι, με λίγα λόγια, διάβαζαν αυτό ακριβώς που ήθελαν να δούνε!Το τρίτο μεγάλο λάθος ήταν οι λέξεις «one male» που αχνοφαίνονται στην εικόνα 67. Ένα από τα σχόλια που ακούστηκε ήταν πως πρόκειται για σαφή (μα ατεκμηρίωτη) αναφορά στον Αντίχριστο!!Τέλος, πώς γίνεται το χαμένο βιβλίο του Νοστράδαμου να παρουσιάζει ως ημερομηνία του τέλους το 2012, όταν ο ίδιος ο Νοστράδαμος σε επιστολή προς τον γιο του αναφέρει πως οι προφητείες του θα ισχύουν μέχρι και για το 3797!Προέβλεψε λοιπόν ο διάσημος Νοστράδαμος κάτι για το 2012; Η απάντηση είναι: τίποτα απολύτως.  


ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;
• Αυτή, η μεταφυσική ερμηνεία του φαινομένου του 2012 είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και αγαπητή στους New Age κύκλους στο εξωτερικό, και σταδιακά γίνεται γνωστή και στην χώρα μας.
• Από το 1975 (Mexico Mystique: The Coming Sixth Age of Consciousness, Frank Waters) άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες θεωρίες που ήθελαν η ανθρωπότητα να περνάει σε μια νέα περίοδο ανώτερης συνειδητότητας.Για την επίτευξη αυτού του περίφημου συνειδησιακού άλματος, έχουν γραφτεί πολλά, παντρεύοντας εναλλακτικές θεματικές: πλανητικά βιοενεργειακά ρεύματα και αγροφλυφικοί σχηματισμοί, μεντιουνισμός και 5η διάσταση, Αστρικές πύλες και UFOmysticism, σαμανισμός και εσωτερικός χιλιασμός…
Όλα αυτά τα ψευδοφιλοσοφικά αμαλγάματα μαρτυρούν τον επιπόλαιο βαθμό με τον οποίο αντιμετωπίζει ο σύγχρονος αστός την έννοια της πνευματικότητας και της ψυχικής αυτοπραγμάτωσης (μετατρέποντας το συμβολικό σε απτό).Ακολουθώντας απλά την εκλεκτική προσέγγιση και τον επιδερμικό συγκρητισμό, οι περισσότεροι αναμειγνύουν ριζικά αντίθετες απόψεις για να δικαιολογήσουν την ανάγκη τους για αλλαγή.Το 2012 ορίζεται στην κοινωνική μας συνείδηση σαν η στιγμή της εξόδου από την μηχανοποιημένη κοινωνία μας. Είναι ο χρόνος της αφύπνισης, όχι του ανώτερου εαυτού, αλλά της υπνωτισμένης επιθυμίας μας να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο!
• Η ιδέα της εξέλιξης βέβαια δεν είναι καινούργια. Πηγάζει από την ιδεολογία του Διαφωτισμού περί γραμμικής προόδου. Το σύγχρονο ρεύμα σκέψης όμως που σχετίζεται με το Συνειδησιακό Άλμα του 2012, έχεις τις βάσεις του στο έργο του φιλοσόφου Πιέρ Τελάρ ντε Σαρντέν (The Phenomenon of Man, 1955).Ο Σαρντέν συνδυάζοντας τα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της φυσικής, κατέληξε στο ότι εφόσον ο άνθρωπος ανέπτυξε κάποτε συνείδηση, αυτό σημαίνει πως σε κάποια ιστορική στιγμή η εξέλιξή του θα υπερβεί τα όρια τους σώματος (βιόσφαιρα) για να μεταμορφωθεί εν τέλει σε μια νέα ύπαρξη πλήρους συνειδητότητας (νοόσφαιρα).Σ’ αυτό ακριβώς το θεωρητικό μοντέλο βασίστηκαν αργότερα οι συγγραφείς του 2012, και συνδυάζοντας έννοιες της κοινωνικής μηχανικής, θεώρησαν πως το Point Omega του Σαρντέν απαντάται ημερολογιακά στις 21/12/2012 οπότε η τεχνοκρατούμενη κοινωνία μας (technosphere) θα ακολουθήσει καινούργια πνευματοκρατούμενα μονοπάτια!
 
Η Περίπτωση Indigo:• Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός πως η ίδια αυτή πίστη για τον νέο άνθρωπο δεν περιορίζεται στην αναμονή του 2012, αλλά και σ’ ένα άλλο συγγενικό φαινόμενο: τα Παιδιά Indigo (η ελληνική version αφορά την υπόθεση των Παιδιών του 1983!)
Τα Indigo θεωρείτε πως είναι η νέα γενιά ανθρώπου που θα κατοικήσουν τον κόσμο που ανατέλλει το 2012.

• H θεωρία για τα παιδία Indigo άρχιζε να σχηματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όταν η παραψυχολόγος (;) Nancy Anne Tappe παρατήρησε πως το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο πολλών νεογέννητων παιδιών παρουσίαζε μια πρόσμειξη του μπλε με κόκκινο, που ονομάζεται indigo (λουλακί).Το 1982, θα δημοσιεύσει τις παρατηρήσεις της στο βιβλίο Understanding Your Life Through Color εξηγώντας πως μια νέα γενιά ανθρώπων εμφανίζεται στον πλανήτη – αυτή που μπορεί να γίνει αισθητή μονάχα μέσω της συναισθησίας και που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το indigo χρώμα της αύρας.
• Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι ραγδαίες!
Στρατιές γονιών σπεύδουν να ενημερωθούν για τα ταλαντούχα παιδιά τους

• Τι συμβαίνει όμως με τα παιδιά Indigo; Υπάρχουν ή όχι; Δυστυχώς το όλο θέμα ξεκίνησε από μια υποκειμενική και βαθιά αμφισβητούμενη παρατήρηση.Όσον αφορά την υποτιθέμενη αναπτυγμένη νοημοσύνη των Ιndigo, εξηγείται εύκολα αν συγκρίνει κανείς το βαθμό ερεθισμάτων που προσφέρει ο σύγχρονος πολιτισμός από αυτόν στον οποίο μεγάλωσαν οι γονείς μας!
Η τεχνόσφαιρα αντίληψης πριν από 40 δεκαετίες βασιζόταν στο μοχλό και τα πλήκτρα μονής λειτουργίας. Εν έτει 2009 μιλάμε για ψηφιακή πολυεπίπεδη πληροφόρηση υψηλών ταχυτήτων!!• Ανεξάρτητα πάντως από το αν ισχύει η θεωρία περί Indigo, αυτοί που ωφελούνται περισσότερο είναι οι γονείς, γιατί πιστεύοντας πως έχουν φέρει στον κόσμο κάτι ξεχωριστό, νιώθουν και οι ίδιοι ξεχωριστοί. Να γιατί η συγκεκριμένη θεωρία έγινε τόσο δημοφιλής!

 
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2012 ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ Ή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ;
Είναι δύσκολο, αν όχι απίθανο, να φανταστούμε πως 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα αλλάξουν ξαφνικά τον Δεκέμβρη του 2012 λόγο μια πλανητικής ευθυγράμμισης ή κάποιου άλλου αστρονομικού/αστρολογικού/ψευδοεπιστιμονικού συμβάντος, για το οποίο –ας σημειωθεί– μονάχα υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τις όποιες επιδράσεις του.Πολύ πιθανόν κάποιοι να εντοπίσουν αλλαγές στην ποιότητα της ζωής τους επιβεβαιώνοντας έτσι το χαρμόσυνο χαρακτήρα του 2012 – πρόκειται όμως για μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, μια επιβαλλόμενη υλοποίηση και αφορά μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ανθρώπων.Αν εντάξουμε όμως την υστερία περί 2012 μέσα στα ιστορικά πλαίσια, μπορούμε να ανιχνεύσουμε σ’ αυτό, τα μετασεισμικά κύματα που ένα άλλο φαινόμενο, μερικά χρόνια νωρίτερα, είχε αναταράξει τα βαλτωμένα νερά της ιστορίας.
 
Το Φαινόμενο του Μπαλονιού:Το Σύνδρομο της Χιλιετίας, μπολιάστηκε δυναμικά στην ψυχολογία της Δύσης την δεκαετία του 1990. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, πολλοί περίμεναν το τέλος των ημερών είτε μέσω της τεχνολογικής κατάρρευσης (Y2k) είτε μιας κάποιας μορφής θρησκευτικής αποκάλυψης.Ολόκληρη αυτή η αναμονή προκάλεσε ασυνείδητη ένταση και μυριάδες φαινόμενα μαζικής υστερίας που δεν μπόρεσαν να βρούνε ικανοποιητική διέξοδο όταν το 2000 ήρθε και έφυγε δίχως να συμβεί κάτι!
Η συσσωρευμένη αυτή ψυχική διάθεση, σε κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μεταμορφώθηκε σε απογοήτευση, ενώ άλλους τους οδήγησε σε βίαιες εξάρσεις.Δεν θα ήταν λάθος λοιπόν αν ερμηνεύσουμε τα γεγονότα της 9/11 ως μέρος αυτής της λεπτής ψυχολογίας! Φανταστείτε το σαν ένα μπαλόνι που γεμίζει μα προκαλεί μια εκρηκτική αποβολή.


Αν η ανθρωπότητα περίμενε πως ο κόσμος θα αλλάξει με το πέρασμα στην νέα χιλιετία, εξανάγκασε τα γεγονότα ή επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα!Η πτώση των Δίδυμων Πύργων σήμανε την ανατολή μιας νέας εποχής (συγκρίνεται το τραγικό αυτό γεγονός με την εικονογραφία της 16ης και της 18ης κάρτας στα Ταρώ – η πτώση, το πέρασμα και η άνοδος). Αυτή που σύμφωνα με την Τυφώνια Παράδοση, ορίζεται ως η Εποχή του Σεθ, η περίοδος των μεγάλων υπαρξιακών ανακατατάξεων!Ζούμε σε μια περίοδο επαναπροσδιορισμού, οπότε όλα τα μεγάλα θέματα μπαίνουν ξανά στο τραπέζι. Συνεπώς, το 2012, λειτουργεί σαν μια βαρυτική παγίδα ιδεών, σαν μια δίνη όπου συγκεντρώνει γύρω της διαφορετικές πεποιθήσεις, όνειρα και εφιάλτες.Αποτελεί έτσι το στόμιο και το κατώφλι μιας ιδιόμορφης ψυχοϊστορικής αλχημείας κατά την οποία ο άνθρωπος, είτε γιατί το απαιτούν οι πλανητικές συνθήκες, είτε γιατί το επιδιώκει κάποιος περίεργος αρχετυπικός μηχανισμός εξέλιξης, οφείλει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του.

 
Μετά το 2013 τι;
Τι να περιμένουμε λοιπόν το 2012; Τίποτα! Γιατί ότι είναι να συμβεί, θα πραγματοποιηθεί αφού καταλαγιάσει το σύννεφο του ενθουσιασμού και στην επιφάνεια προβάλουν τα λανθάνοντα συναισθήματα που τόσα χρόνια υποκινούσαν παρασκηνιακά/ασυνείδητα τα ρεύματα σκέψης και τις νόρμες.Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια τελευταία παρατήρηση: μετά το 2012 η ανθρωπότητα δεν έχει να περιμένει κάτι μεγαλύτερο, όσον αφορά τουλάχιστον τον τομέα της παραδοξολογίας.Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μεγάλο μυστήριο το οποίο να αποτελεί σημείο αναφοράς. Κανένα, εκτός από το εξωγήινο ζήτημα!
Θεωρώ πως οι εξελίξεις στον Άρη (και γενικότερα στο Διάστημα) θα είναι αποκαλυπτικές. Αρκεί μονάχα να βρεθεί ένα οργανικό απολίθωμα στις ερημιές του κόκκινου πλανήτη για να έχουμε πλέον απτές και ασφαλής αποδείξεις πως η ζωή υπάρχει εκεί έξω!Αυτό θέλω να πιστεύω πως θα επαναπροσδιόριζε τους στόχους της ανθρωπότητας. Θα έσβηνε την κοσμική μας μοναξιά, θα όριζε εκ νέου την έννοια της ταυτότητας μας σε σχέση με το Άλλο, και θα τόνιζε τα συναισθήματα ελπίδας όπως και την έμφυτη μας περιέργεια να βαδίσουμε στα αστέρια για να ανακαλύψουμε τους γείτονες μας.Μήπως τελικά οι προφητείες για το συνειδησιακό πέρασμα το 2012 θα επαληθευτούν μ’ αυτό τον τρόπο;

πηγη.http://www.blackstate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture