Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

10 λόγοι για ένα μικρό ταξίδι με ποδήλατο!



Ανεβείτε στη σέλα του ποδηλάτου και κάντε μια μικρή εκδρομή ανάμεσα στα μονοπάτια και τη φύση… που θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη! Για μια εμπειρία που «αναδύεται» από σκηνές ταινίας, απομακρυνθείτε από τα λεωφορεία ή το αυτοκίνητο και δοκιμάστε να ποδηλατήσετε μέχρι τη θάλασσα ή το κοντινό βουνό μαζί με τη σκηνή σας. Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν ότι το ποδήλατο μπορεί να σας προσφέρει το ταξίδι των ονείρων σας…







Ζήστε μια περιπέτεια σαν ένας σταρ του σινεμά
Ελάτε πιο κοντά στο παραμύθι, αγοράζοντας ένα ποδήλατο, ένα τουριστικό βιβλίο και άφθονο νερό. Διαλέξτε τα πιο όμορφα ποδηλατικά μονοπάτια μέσα στα δάση, τα μικρά χωριά και τις «κρυφές» παραλίες… και ανακαλύψτε ο,τι δεν μπορείτε να δείτε από το αυτοκίνητο! ?λλωστε, μέσα από το λεωφορείο δεν μπορείτε να έρθετε κοντά στη φύση.
Κάντε πετάλι… και «ψυχοθεραπεία» μαζί!
Το ποδήλατο λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία, αφού ανεβάζει τη διάθεση, μέσα από την απελευθέρωση ενδορφινών στον οργανισμό. Αν το μυαλό σας είναι γεμάτο σκέψεις, πάρτε το ποδήλατο και κάντε ένα μικρό ταξιδάκι, ώστε να σηκωθείτε επιτέλους από τον καναπέ και την τηλεόραση. Έτσι θα γεμίσετε ενέργεια και θετική αύρα.
10 λόγοι για ένα μικρό ταξίδι με ποδήλατο!Μειώστε υπερβολικά το κόστος του ταξιδιού
Το ποδήλατο δεν απαιτεί ούτε βενζίνη, ούτε εισιτήρια και ξενοδοχεία. Πάρτε τη σκηνή και το ποδήλατο σας και κατασκηνώστε κάτω από μια σκιά ή στην παραλία. Αρκεί να αφήσετε στο γκαράζ το αμάξι σας για μια εβδομάδα… και θα δείτε τη διαφορά στο πορτοφόλι σας. Το μόνο κόστος σας, με άλλα λόγια, στο ταξίδι θα είναι το φαγητό και η διασκέδαση σας.
Περάστε καταστάσεις γεμάτες εκπλήξεις, ειδικά το βράδυ
Ένας ποδηλάτης μπορεί ενώ στήνει τη σκηνή του, να γνωρίσει κάποιον και να καταλήξει το βράδυ σε ένα γάμο (Ουζμπεκιστάν) ή να ακολουθήσει ένα νεαρό σε ένα φοιτητικό πάρτι (Ιαπωνία). Χωρίς εισιτήρια αεροπλάνου ή λεωφορείου, οι εκπλήξεις απογειώνουν το ταξίδι. ?λλωστε, πολλοί φιλοξενούνται ανά τον κόσμο σε ζεστά σπίτια, χωρίς κανένα αντάλλαγμα!
10 λόγοι για ένα μικρό ταξίδι με ποδήλατο!Ζήστε την ελευθερία του ταξιδιού… μέσα από την ποδηλασία!
Με το ποδήλατο μπορείτε να πάτε όπου θέλετε, όποτε θέλετε. Ξεχάστε τη φράση: «Το λεωφορείο είναι γεμάτο» και τροποποιήστε τη διαδρομή σας, όπως ακριβώς την ονειρευόσασταν. Όταν θέλετε να κάνετε στάση, αρκεί απλά να σταματήσετε το πετάλι και να απολαύσετε τη θέα. Εκεί βρίσκεται και η ελευθερία του ποδηλάτου…
Ποδηλατήστε για την υγεία και την ομορφιά σας
Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα όμορφο και υγιές σώμα, χωρίς περιττά κιλά και μειωμένη αρτηριακή πίεση, τότε θα κάνετε πετάλι. Ένα μικρό ταξίδι με το ποδήλατο θα σας κρατήσει σε φόρμα και θα βοηθήσει στην καλή υγεία σας. Ακόμα και οι βόλτες γύρω από την πόλη είναι ικανές να αλλάξουν εντελώς την εικόνα σας.
Βοηθήστε και εσείς… στο οικολογικό αποτύπωμα!
Αφήστε την Γη να «αναπνεύσει» και προτιμήστε τα ταξίδια με το οικολογικό ποδήλατο σας. Έτσι, θα μειώσετε τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και τις εκπομπές αερίων του Θερμοκηπίου. Να θυμάστε ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την υπερθέρμανση του πλανήτη… και η ποδηλασία μπορεί να μας λυτρώσει!
10 λόγοι για ένα μικρό ταξίδι με ποδήλατο!Έρχεστε πιο κοντά με τους ανθρώπους, όταν είστε στο δρόμο
Πάρτε για μια εβδομάδα τη δημόσια συγκοινωνία και στη συνέχεια ανεβείτε στο ποδήλατό σας. Αμέσως, θα καταλάβετε ότι η επαφή με τους ανθρώπους είναι εντελώς διαφορετική. Τις περισσότερες φορές, ο ποδηλάτης προκαλεί θετικές αντιδράσεις, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση, και «ανοίγει» εύκολα τις καρδιές του κόσμου.
Γίνεστε «ένα» με την υπόλοιπη ομάδα ποδηλατών
Διάφορες ομάδες ποδηλατών στην Ελλάδα γίνονται σαν μια οικογένεια κατά τη διάρκεια ενός μικρού ταξιδιού! Το ποδήλατο αποτελεί μια λατρεία και οι ομοϊδεάτες συνδέονται μεταξύ τους από τα πρώτα 10 λεπτά. Στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αλληλεπιδρούν ακόμα και από το διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, εκεί μπορείτε να βρείτε μια νέα παρέα…
Ξεπεράστε τα όρια σας και νιώστε «σαν Θεός»
Στην αρχή, τα 6 χλμ ποδήλατο φαίνονται ακατόρθωτα, αλλά στη συνέχεια γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας. Το σώμα σκληραίνει, οι μύες αναπτύσσονται και αμέσως γεμίζετε αυτοπεποίθηση. Μια διαδρομή που περνά από χωματόδρομους μπορεί να σας κουράσει, αλλά σίγουρα θα απογειώσει τη ψυχική σας δύναμη.

πηγη. http://www.enimerosi360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture