Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ξενοδοχείο από σκουπίδια



Το ξενοδοχείο Save Beach Hotel είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στον κόσμο φτιαγμένο εξολοκλήρου από απορρίμματα παραλίας.

Το να κοιμάσαι περιτριγυρισμένος από ένα σωρό σκουπιδιών σίγουρα είναι ο πιο απωθητικός τρόπος για να πλασάρεις το ξενοδοχείο σου.
Αλλά αυτό ακριβώς το concept πουλάει ένας ξενοδόχος στο κέντρο της Ρώμης με επισκέπτες αρκετούς διάσημους  ανάμεσά τους και η Έλεν Κρίστενσεν.
Το ξενοδοχείο με την επωνυμία Save Beach Hotel έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου από απορρίμματα  παραλίας και έχει γίνει ένα από τα αξιοθέατα της πόλης.
Υλικά όπως πλαστικές σακούλες, δίχτυα ψαρέματος, σκέιτμπορντ και πεταμένα ρούχα βοήθησαν στην κατασκευή του. Έχει μόλις 5 δωμάτια αλλά με 12 τόνους σκουπιδιών!
 
Πίσω από αυτό το project βρίσκεται ο γερμανός καλλιτέχνης Χα Σαλτ ο οποίος θέλει μάλιστα να δημιουργήσει παραρτήματα του ξενοδοχείου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και το Λονδίνο.
Όπως ισχυρίζεται το ξενοδοχείο αποτελεί τον καθρέπτη της εποχής μας. "Δημιουργούμε σκουπίδια και γινόμαστε και εμείς οι ίδιοι σκουπίδια", αναφέρει προτρέποντας όλους εμάς να αλλάξουμε τον κόσμο πριν μας αλλάξει αυτός.
Το ξενοδοχείο δεν συνίσταται για όποιον έχει καλομάθει και θέλει την άνεσή του καθώς διαθέτει χημικές τουαλέτες, δεν έχει μπανιέρα ενώ τα σεντόνια είναι σκισμένα και παίζουν το ρόλο και της κουρτίνας.
Όπως δήλωσε στους Times ο Άλαν Τόμσον ο οποίος έμεινε ένα βράδυ στο ξενοδοχείο μαζί με τη κόρη του: "Το συγκεκριμένο βράδυ έβρεχε με αποτέλεσμα να τρέχει όλη η οροφή αλλά ήταν μια ωραία εμπειρία".
Μάλιστα αστειευόμενος είπε πως θα έδινε 3,5 αστέρια στο ξενοδοχείο.
Δυστυχώς το ξενοδοχείο είναι ανοικτό μέχρι 7 Ιουνίου. Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture