Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Αναγκαστικά δότες οργάνων θα θεωρούνται σε 5 μήνες από τώρα οι Έλληνες


Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι δεν ορίζουν ούτε αυτό το ίδιο τους το σώμα; Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν άραγε ότι το δικαίωμα να είναι «δωρητές» οργάνων χάνεται και τη θέση του παίρνει νόμος που υποχρεώνει όλους να είναι πλέον «δότες»; 


Και γεννιούνται σημαντικά ερωτήματα επι βασικών ατομικών δικαιωμάτων και εν γένει δημοκρατίας:

- Τι γίνεται πλέον με την θρησκεία των ανθρώπων και με το πως επιθυμεί ο κάθε ένας να ταφεί σύμφωνα με τα πιστεύω του; 
- Ή μήπως η επιθυμία του κάθε ΓΑΠ ή του κάθε βουλευτή υπερισχύει των ατομικών δικαιώματων; 
- Τι γίνεται με τα πιστεύω όλων των θρησκευτικών δογμάτων ή και των αιρέσεων που δεν αποδέχονται με κανένα τρόπο ακόμα και αυτή την αιμοδοσία αλλά και κάθε μεταμόσχευση; 

Και όχι, δεν απαιτείται πλέον να υπάρχει από πριν καμία γραπτή συγκατάθεση του δότη. Ο κάθε γιατρός, ακόμα και αν συνεχίζει η καρδιά σας να χτυπά, κρίνοντας σας εγκεφαλικά νεκρό, μπορεί να σας τεμαχίσει χωρίς να ρωτήσει ούτε τη θέληση σας ούτε και κανένα συγγενή σας. Ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές, μπορεί να συμβεί το "μοίρασμα σας". Αρκεί να είναι ενήλικο το άτομο που άπαξ κριθεί εγκεφαλικά νεκρό και χρήσιμο για αφαίρεση οργάνων τότε αρχίζει ο τεμαχισμός του έστω και αν παρευρίσκονται γονείς που δεν το επιτρέπουν. 

Και το δικαίωμα της προσφοράς γίνεται έτσι υποχρέωση σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Αυτό σημαίνει ότι από τα μέσα Ιουνίου 2013 η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο χασαπιό πτωμάτων και κέντρου διάθεσης οργάνων που θα εφοδιάζει όλη την υφήλιο με οργάνα, και αφού σε καμία ξένη νομοθεσία δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεση του δωρητήγίνεται αντιληπτό το μέγεθος του «εμπορίου» οργάνων που παρά την θέληση μας θα «υποστούμε». Και να ήθελαν πολλοί να είναι δωρήτες οργάνων, με τέτοιες προϋπόθεσεις και φιρμάνια από τέτοιους καραγκιόζηδες όπως και ο ΓΑΠ, νομίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να το αποδεχτεί. 

Και είναι ανάγκη να γίνει φανερό προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτή η πρωτοφανής παγκόσμια αυθαιρεσία υπερβαίνει κάθε ιεροσυλία, και πώς αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα πρέπει να καταργηθεί αμέσως. Προς το παρόν για να μην υποκύψετε στις «ορέξεις» του κάθε φασιστόμουτρου, θα πρέπει να υπογράψετε από τώρα ειδική αίτηση πως ΔΕΝ αποδέχεστε να είσαστε δότης. Διαβάστε στο τέλος του άρθρου σχετική αίτηση και τις οδηγίες αποστολής, διεύθυνσης κτλ. 

Μέχρι τώρα, η λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Τη δε αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο Ε.Ο.Μ, (εθνικός οργανιισμός μεταμοσχεύσεων) κάτι που συμβαίνει εξάλλου και παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) , η αφαίρεση οργάνων θα πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης» που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. (Διαβάστε τον ψηφισθέντα νόμο από την Βουλή των Ελλήνων με κλικ εδώ ... και δείτε σχετικά στηνσελίδα 4άρθρο 9, 2 & 3

Παραχωρείται έτσι, το δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα ανήκουνι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες. 

Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος δεν επιθυμεί τον τεμαχισμό του, θα πρέπει να έχει προλάβει να εκφράσει με νόμιμες διαδικασίες την αντίθεσή του, αν και εφόσον έχει πρώτα ενημερωθεί, για ένα νόμο τόσο σοβαρό που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα εν τω μέσω μιας κρίσης που μαστίζει τη χώρα. 

Έναν νόμο που «βιάστηκε» να προωθήσει κακήν κακώς ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στις 16 Ιουνίου 2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, μεταξύ Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, κι ενόσω όλη η Ελλάδα περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός της παραιτείται ή όχι.. 

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν το νόμο; Πώς εξασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των ιατρών ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα όπως είναι το έγκυρο της υπογραφής και πόσοι συγγενείς θα είναι σε θέση να χειριστούν ταυτόχρονα το χαμό του ανθρώπου τους και την αγωνία να γίνει σεβαστή η επιθυμία του θανόντα; 

Διαδικασίες Εξαίρεσης 

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του προεδρείου του Ε.Ο.Μ. και την έντονη δυσαρέσκεια των Γιατρών των Μ.Ε.Θ., καθώς θεωρούν πως η χώρα μας θα αποτελέσει τροφοδότη οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ενώ το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ασκεί πια κυριότητα σε αυτό. 

Υποβάλετε τώρα αίτηση εξαίρεσης με υπεύθυνη δήλωση ότι ΔΕΝ θέλετε να είσαστε δότης οργάνων. 

Για όσους ακόμα δεν το καταλαβαν, ήδη είναι παρά τη θέληση τους δότες οργάνων, ενώ για όσους μέχρι τώρα ήταν έτσι και αλλιώς, ο εν λόγω νόμος δεν προσέφερε απολύτως τιποτε. Συνεπώς επαναλαμβάνουμε, για όσους ακόμα έχουν αμφιβολία ως προς την διατύπωση, ότι ο νομος αυτός καθιστά το σώμα σας (μας) πράγμα μη διαπραγματεύσιμο επάνω σε ένα "τσιγκέλι". 

ΔΗΛΩΣΗ 

(Για να ανοίξετε την δήλωση κάνετε κλικ εδώ ... και κατόπιν τυπώστε την και συμπληρώστε.) 

Οι δηλώσεις να αποστέλλονται στη διεύθυνση: 
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων 
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών και Οργάνων 
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

- Θα πρέπει να πιστοποιηθεί το γνήσιο της υπογραφής σε Κ.Ε.Π. ἤ σε Αστυνομικό Τμήμα! 
- Να βγει φωτοτυπία της δήλωσης και να επικυρωθεί για να έχουν ὁ δηλών ἤ ἡ δηλούσα πιστό αντίγραφο στην κατοχή τους! 
- Η δήλωση να ταχυδρομηθεί από ΕΛΤΑ ώστε να κρατηθεί αποδεικτικό αποστολής, για καλύτερη κατοχύρωση ότι εστάλη στον Ε.Ο.Μ. (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων)! 

Πηγή: HellasOnTheWeb  με πληροφορίες από Νewsbomb και "Υγρό Πύρ"
πηγη.http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture