Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Στέλνω δωρεάν φαξ σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω Internet!


Το «στείλτε μας ένα fax» είναι μία από τις φράσεις που μισώ όσο λίγες. Ποτέ μου δεν είχα φαξ, ποτέ μου δεν με ενδιέφερε να αποκτήσω, και στην εποχή του email ο τρόπος αυτός επικοινωνίας είναι τουλάχιστον παλαιολιθικός. Όμως, αντικειμενικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αποστολή fax είναι η μόνη λύση. Και, ευτυχώς, μέσω του Internet, μπορούμε να έχουμε αυτή την υπηρεσία εντελώς δωρεάν!
Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες στο διαδίκτυο που μας επιτρέπουν να στείλουμε fax σε ολόκληρο τον κόσμο, άλλες δωρεάν και άλλες με μηνιαία συνδρομή.
Για τις δωρεάν υπηρεσίες (γιατί, προσωπικά, καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι παρά να πλήρωνα για φαξ) υπήρχαν διάφοροι περιορισμοί, κυρίως όσον αφορά τον αριθμό των σελίδων και τη συχνότητα αποστολής fax ανά ημέρα.
Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσω τη δωρεάν υπηρεσία της εταιρείας myfax.com, καθώς θεωρώ πως είναι η καλύτερη απ' όσες βρήκα στην αναζήτησή μου.
Myfax Free
Επισκεπτόμενοι τη τη σελίδα http://www.myfax.com/free/, μπορούμε να στείλουμε το φαξ της επιλογής μας, συμπληρώνοντας μόνο μερικές απλές φόρμες.
Στην 1η φόρμα γράφουμε τα στοιχεία του παραλήπτη, το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη, την επωνυμία της εταιρείας, ενώ έχουμε την επιλογή ανάμεσα σε 41 χώρες αποστολής, με τον κωδικό της χώρας να προστίθεται αυτόματα στην αρχή του αριθμού.
1-form1
Στη δεύτερη φόρμα βάζουμε τα δικά μας στοιχεία, ονοματεπώνυμο, επωνυμία (προαιρετικά), καθώς και μία διεύθυνση email που να ισχύει, διότι θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουμε το email μας για να σταλεί το fax.
2-form2
Τέλος, στην τρίτη φόρμα επιλέγουμε το αρχείο που θέλουμε να στείλουμε ως φαξ. Μαζί με τα δημοφιλή αρχεία Word, Excel, PowerPoint, PDF και αρχεία εικόνων όπως JPG, TIFF, και PSD, η υπηρεσία υποστηρίζει 178 τύπους αρχείων, ακόμα και από εξαιρετικά εξειδικευμένες εφαρμογές όπως οι βάσεις δεδομένων, αρχεία του AutoCAD, και το μυστηριώδες TNEF, που ομολογώ πως δεν έχω ιδέα τι είναι.
Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη τη λίστα, θα τη βρείτε εδώ, σε μορφή pdf: http://www.myfax.com/collaterals/UserGuide_Supported_File_Formats.pdf
3-upload
Ο περιορισμός για τη δωρεάν έκδοση είναι πως το αρχείο πρέπει να έχει μέγεθος το πολύ 10 MB και να είναι μέχρι 10 σελίδες (υποθέτω για αρχεία τύπου Excel υπολογίζει τις σελίδες με βάση το πώς θα τις εκτύπωναν)
Αν θέλουμε να στείλουμε σκέτο κείμενο, μπορούμε να το κάνουμε copy-paste στο κουτί "Enter Text Message"
Τέλος, για να σταλεί το φαξ, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Send Fax»
4-send-fax
Λίγα λεπτά μετά το uploading του αρχείου, η υπηρεσία θα στείλει στο email που δηλώσαμε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης.
Θα πρέπει να κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο για να σταλεί το fax.
5-confirm
(εμένα για κάποιο λόγο μου ήρθε στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία, οπότε ελέγξτε και εκεί)
Λίγη ώρα αργότερα, η υπηρεσία θα μας στείλει μια επιβεβαίωση αποστολής του fax, ή, αν απέτυχε, θα μας ενημερώσει για την αποτυχία.
5-sent
Στη δική μου δοκιμή, το πρώτο email μου ήρθε στις 13:22, και η επιβεβαίωση αποστολής ήρθε στις 13:55
Η δωρεάν αποστολή μπορεί να γίνει μέχρι δύο φορές ανά 24 ώρες.
Πληρωμένο MyFax
Αν έχουμε ανάγκη να στείλουμε περισσότερα από δύο φαξ ημερησίως, τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε για 30 ημέρες δωρεάν την πληρωμένη έκδοση του MyFax.
Η Free Trial υποστηρίζει αποστολή 100 fax, ενώ μας δίνει έναν αριθμό μέσω του οποίου μπορούμε να λαμβάνουμε κι εμείς φαξ μέσω της υπηρεσίας (μέχρι 200 στο free trial).
Μετά τις 30 ημέρες, το κόστος ξεκινάει από 9 ευρώ το μήνα, για αποστολή/λήψη 100/200ων, ενώ φτάνει μέχρι τα 36 ευρώ για αποστολή και λήψη 400ων σελίδων το μήνα.
Αν υπολογίσει κανείς το κόστος του toner και του χαρτιού σε ένα κανονικό φαξ (χώρια το κόστους του τεχνικού, όταν χαλάσει, γιατί χαλάνε κάθε τόσο, τα άτιμα), οπωσδήποτε συμφέρει.
It fax!
Τώρα λοιπόν, όταν π.χ. θέλετε να στείλετε ένα βιογραφικό για δουλειά και η εταιρεία σας πει «Στείλτε το μας με φαξ», αντί να τους διαολοστείλετε που νομίζουν ότι οποιοσδήποτε στο σπίτι του έχει ένα fax, με το myfax μπορείτε να ικανοποιήσετε το βίτσιο τους.
Και ύστερα, παρ' όλα αυτά, φροντίστε να τους διαολοστείλετε, που χρησιμοποιούν ακόμα τεχνολογία από την εποχή του χαλκού.
πηγη.http://www.pcsteps.gr

1 σχόλιο:

  1. Για τη free δυνατότητα δεν χρειάζεται να κάνεις Join. Πηγαίνεις απλά στη σελίδα http://www.myfax.com/free/ και συμπληρώνεις τις φόρμες που αναφέρω στο άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture