Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Σχέσεις από απόσταση

Σχέσεις από απόσταση 
Με τον όρο σχέση από απόσταση αναφερόμαστε σε μια στενή και οικεία σχέση, συνήθως ερωτική, στην οποία το ζευγάρι χωρίζεται με μεγάλη απόσταση.
Πολλοί πιστεύουν, ότι ο έρωτας από απόσταση έχει ημερομηνία λήξης, που έρχεται πολύ πιο γρήγορα από ότι σε μια συμβατική σχέση. Μια σχέση από απόσταση, είτε δημιουργηθεί από επιλογή, είτε συμβεί αναγκαστικά, δημιουργεί έντονο άγχος και δυσκολίες και έτσι κάποιοι τα καταφέρνουν, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Ο λόγος για τον οποίο ένα ζευγάρι ζει χωριστά επηρεάζει τη σχέση.
Το ζευγάρι έχει επιλέξει από κοινού την απόσταση; Η απόσταση είναι προσωρινή; Μήπως κάποιος από τους δύο θεωρεί την επιλογή της απόστασης σαν αδιαφορία και εγκατάλειψη; Η ρήξη σε μια σχέση από απόσταση μπορεί να ξεκινήσει πολύ εύκολα, από κάτι μικρό και ασήμαντο, το οποίο μεγαλοποιείται λόγω της απόστασης και της έλλειψης άμεσης επικοινωνίας.

Ποια πράγματα λείπουν σε μια σχέση από απόσταση; 
• Οι κοινές δραστηριότητες
• Η σωματική και σεξουαλική επαφή
• Οι δυσκολίες στην επικοινωνία
Οι κύριες αιτίες όμως της δημιουργίας προβλημάτων σε μια σχέση είναι η ανασφάλεια, η αμφιβολία και κατά συνέπεια, η ζήλια. Το να αισθάνεται κανείς αβοήθητος και μόνο στη σκέψη των δυσκολιών που φέρνει η απόσταση είναι κατανοητό, οδηγεί όμως σε συγκρούσεις και κατηγορίες.
Τι μπορεί να κάνει κανείς για να διατηρήσει μια σχέση από απόσταση;
• Επισκεφτείτε ο ένας τον άλλον
• Επικοινωνήστε με το τηλέφωνο και το skype αλλά αποφύγετε να μηνύματα
• Ο χρόνος της επόμενης συνάντησης πρέπει να είναι ξεκάθαρος και για τους δύο
• Περιορίστε τις εκρήξεις ζήλιας
• Κάντε πράγματα που αρέσουν και στους δύο χωριστά και μετά συζητήστε για την εμπειρία σας • Διατηρήστε τον έρωτα
•Θέστε στόχους για τη σχέση σας
 
Η ασφάλεια σε μία σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στην πίστη, στην οικειότητα και στη δέσμευση που υπάρχει μεταξύ των συντρόφων. Όλα αυτά είναι οι παράγοντες εκείνοι, που διατηρούν την αγάπη σε μια σχέση από απόσταση. Ένα πολύτιμο συστατικό για μία ασφαλή σχέση είναι η αισιοδοξία. Σημασία σε μια σχέση από απόσταση έχει η αποδοχή της κατάστασης, η εμπιστοσύνη, η προσωπική αυτοεκτίμηση, το χιούμορ και η ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων. Η στήριξη και η κατανόηση μεταξύ των συντρόφων μειώνει τις εντάσεις, ενώ ζωτικής σημασίας είναι η ύπαρξη συχνής επικοινωνίας η οποία μειώνει την αίσθηση ότι χάνει ο ένας στιγμές από τη ζωή του άλλου.

Το πιο σημαντικό όλων για τη διατήρηση μιας σχέσης από απόσταση είναι η ειλικρίνεια. Ειλικρίνεια στην έκφραση των συναισθημάτων, γνωστοποίηση των ανησυχιών και έκφραση των φόβων και των ανασφαλειών. Συνήθως μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται…όμως ποιος μπορεί να πει ότι οι κανόνες δεν έχουν και εξαιρέσεις;!
Άντζελα Π. Νικήτα
πηγη.http://www.corfuland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture