Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Προσπάθεια υποκλοπής κωδικών μέσω facebook




πηγη tvxs







Tραπεζικούς κωδικούς και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα προσπάθησαν να υποκλέψουν χάκερς από περίπου 400 εκατομμύρια χρήστες του Facebook παγκοσμίως.
Οι εν λόγω χάκερς έστειλαν mails, με τα οποία «ενημέρωναν» χρήστες του Facebook ότι οι λογαριασμοί τους στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαγραφεί, προτρέποντας τους να ανατρέξουν σε ένα επισυναπτόμενο αρχείο, στο οποίο υπήρχαν πληροφορίες για την ανάκτηση του κωδικού και τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.
Όπως ανακοίνωσε η McAfee τη Τετάρτη, αν ανοιχτεί το αρχείο κατεβάζει διαφόρων ειδών ιούς, μεταξύ των οποίων και ένα πρόγραμμα που αλιεύει κωδικούς.
Με αυτή τη νέα επίθεση, οι χάκερς στοχοποιούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα χρήστες του Facebook, χρησιμοποιώντας απλά τους λογαριασμούς e-mail για να εξαπλώσουν τους ιούς τους. Μάλιστα σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, η εταιρεία με την ανανέωση του status της στην ιστοσελίδα της προειδοποιούσε τους χρήστες για το συγκεκριμένο mail, συμβουλεύοντας τους να το διαγράψουν και να ενημερώσουν και τους φίλους τους.
Όπως υπολογίζει η McAfee, οι χάκερς έστειλαν ήδη δεκάδες χιλιάδες πλαστά emails σε χρήστες στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και την Ασία, ενώ σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή κακόβουλου λογισμικού και επικοινωνίας της εταιρείας, Dave Marcus « Χρησιμοποιώντας το Facebook ως δόλωμα, 400 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να κάνουν κλικ στο πλαστό συνημμένο. Εάν έχουν επιτυχία 10%, αυτό μεταφράζεται σε 40 εκατομμύρια χρήστες».
Το ηλεκτρονικό μήνυμα-απάτη φέρει ως θέμα την φράση «Facebook Password
Reset Confirmation! Customer Support».
πηγη:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture